Pohlakook

Põhi (kaerajahu muretaigen):
200 g kaerajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
0,5 dl suhkrut
veidi soola
2 spl vett

Kate:
300g hapukoort
1 muna
0,75 dl suhkrut
3dl pohli
1tl vaniljesuhrut

Valmistamine:
Põhja jaoks sulatada või. Segada hulka suhkur, sool, vesi ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen suruda 24 cm koogivormi põhjale ja külgedele ning panna 30 minutiks külmikusse.
Täidise jaoks sega hapukoor munaga, lisa vanillisuhkur, suhkur. Vala täidis pohladega põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 35 minutit.

Kommentaarid:
Kaerapõhi väga hea... mmm. Kook hää. Tegin 26cm vormiga, tuli liiga madal, väiksem vorm sobiks paremini. Järgmine päev külmalt ka suurepärane.

Comments