Kaeraküpsised

Koostis:
100 g võid (sulatada)
100 g kaerajahu
50 g nisujahu
50 g kaerakliisid
0,5 tl küpsetuspulbrit
veidi soola
1 tl vaniljesuhkrut
50 g (heledaid) rosinaid
100 g kondenspiima

Valmistamine:
Sega omavahel kokku jahud ja küpsetuspulber. Lisa sulatatud või, kondenspiim, vaniljesuhkur ja pestud rosinad. Sega korralikult läbi ja pane külmikusse umbes pooleks tunniks järelvalmima.
Veereta taignast väiksed pallikesed, pane need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja litsu lapikuks, suru kahvliga peale triibud või täpid.
Küpseta 220 kraadi juures umbes 7-8 minutit või kuni küpsised on kuldsed.
 
Kommentaarid:
Modisin omale sobivaks(nisu, piimavabaks :P) . Nisujahu asemel panin rohkem kaerajahu ja natuke ka rukkijahu. Või asendasin õliga, kondenspiima asemel panin suhkru lihtsalt. Hääästi muredad tulid, kuna nisujahu ju jäi välja ja vb ka õlis asi. Aga maitselt head.


Comments