Kõrvitsa-kohupiimakook

PÕHI:
125g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3dl jahu
1tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS:
250g kohupiima
100g hapukoort
300g kõrvitsapüreed
1dl suhkrut
3 muna
2sl tärklist
rosinad soovi korral

VALMISTAMINE:
Tükelda kõrvits, keeda pehmeks, vala vesi ära ja püreesta.

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, jahu ja küpsetuspulber. Suru taigen 26cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Täidise jaoks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor ja kõrvitsapüree ning kõige lõpuks tärklis. Lisa rosinaid Vala täidis põhjale ja küpseta veel u 40 min.

KOMMENTAARID:
Ilus kollane kook. Söödi ja kiideti.

Comments