Pirnikook

Koostis:
900 g puhastatud, kooritud õhukesi pirniviile
1-2 spl sidrunimahla
4,6 dl jahu
1,9 tl küpsetuspulbrit
noaotsaga soola
4 muna
1,9 dl suhkrut taigna sisse + 6 spl suhkrut pirniviiludele
160 g võid

Valmistamine:
Viiluta pirnid, pane kaussi ja tilguta sidrunimahla peale.Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks, sega vahustades juurde kuivained ja sulatatud või. Tõsta pool tainast 26 cm läbimõõduga koogivormi, kata poolte pirniviiludega, pane neile 3 spl suhkrut, siis pane ülejäänud pirniviilud, millele samuti 3 spl suhkrut. Sinna peale tõsta ülejäänud tainas.
Küpseta 175-kraadise ahju keskmises vahes 45 minutit kuni tikuga kontrollides jääb tikk puhtaks.

Kommentaarid:
Sidrunit polnud, tegin ilma. Usun, et sidruniga tuleks ikka parem. Aga muidu hea kook, suhteliselt magus, panin pirnidele u 2-3 sl suhkrut, mitte rohkem, nagu retseptis.

Comments