Manhattani toorjuustukook

Põhi:
12 tk Digestive-küpsiseid
3 sl suhkrut
75 g sulatatud võid

Täidis:

600 g Philadephia toorjuustu (full-fat)
112 g suhkrut
3 muna
0.75 tl vanilliekstrakti

Kate:

300 g hapukoort
3 sl suhkrut
0.75 tl vanilliekstrakti

Valmistamine:

Võta toorjuust külmkapist tuppa sooja, kuna külma toorjuustu raske ühtlaseks massiks segada.
Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

Kommentaarid:
Kasutasin Farmi toorjuustu. Väga hea kook :) Lasin ööpäeva veel külmkapis seista. Enne serveerimist kaunistasin astelpajumarjadega. Kindlasti teen seda kooki veel.



Maasikatega variant:

Comments