Kanapirukas kookospiimaga

Põhi:
1 dl kaerajahu
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola
100 g võid
1 dl vett

Täidis:
2 dl ribastatud porrulauku
küüslauku
½-1 paprika
2 brolirerifileed (võid osta ka marineeritud broilerifileed)
broilerimaitseainet
soola
100 g maitsestamata toorjuustu
2 muna
2 dl kookospiima

Valmistamine:
Lõika broilerifilee väiksemateks tükkideks, pane kaussi, puista peale u 1 tl broilerimaitseainet, sega läbi. Jäta maitsestuma.
Taina valmistamiseks mõõda kaussi nisujahu, kaerajahu, küpsetuspulber ja sool. Sega. Lisa vesi ja või. Näpi tainaks. Pane tainas u 15 minutiks külma.
Ribasta porrulauk, tükelda paprika ja küüslauk.
Pane brilerifilee pannile ja prae kergelt läbi, lisa porrulauk, küüslauk ja paprika, kuumuta veel natuke.
Võta tainas külmkapist ja suru u 26-27 cm klaasvormi. Klaasvormi võid ennem külma veega märjaks teha, tuleb pirukas paremini lahti. Samuti tee käed märjaks, siis tainas ei jää surudes käte külge. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Samal ajal valmista täidis. Sega omavahel toorjuust, munad ja kookospiim. Maitse järgi võid ka soola lisada.
Võta põhi ahjust, kalla peale kanasegu, ja täidis, kõige peale riputa juust. Küpseta ahjus veel 30 minutit.

Kommentaarid:
Täitsa hea pirukas. Porru asemel panin tavalist sibulat.

Comments