Nigella šokolaadikook

PÕHI
4,5 dl jahu
300 g suhkurt
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,75 tl söögisoodat
112,5 ml kakado (kõrgekvaliteediline)
262,5 g võid (soolata)
3 suurt muna
3 tl vanilliekstrakti
2,25 dl hapukoort

GLASUUR
175 g tumedat šokolaadi
80 g võid (soolata)
300 g tuhksuhkrut
1 sl heledat siirupit
125 ml hapukoort
1 tl vanilliekstrakti

VALMISTUSAEG:
Ettevalmistusaeg: 25 min
Ooteaeg: 1 t
Valmistamisaeg: 35 min

VALMISTAMINE:
Võta kõik komponendid enne külmkapist välja ja lase toatemperatuuril seista. Eelkuumuta ahi 175 kraadini.

Pane kõik koogi koostisosad - jahu, suhkur, küpsetuspulber, söögisooda, kakao, või, munad, vanilje ja hapukoor - köögikombaini või kaussi ja sega tainas ühtlaselt paksuks.

Vala pool tainast võiga määritud 26cm koogivormi. Küpseta u 35 minutit, proovi tikuga, kas valmis. Kui üks põhi valmis, küpseta teine samamoodi.
Tekkinud praod jäävad pärast glasuuri alla peitu.

GLASUURI VALMISTAMINE:
Sulata šokolaad ja või mahukas kausis kas mikrolaineahjus või tasasel tulel keeva veega poti kohal. Tegutse aeglaselt, et segu ei läheks kõrbema ega tõmbuks klompi. Lase šokolaadil ja võil veidi jahtuda ja sõelu tuhksuhkur teise kaussi. Samuti võid tuhksuhkrust tükkide eemaldamiseks köögikombaini kasutada. Lisa jahtunud šokolaadisegule maisisiirup, hapukoor ja vanilje, sega läbi ja lisa sõelutud tuhksuhkur. Kui tuhksuhkur on köögikombainis, võid lisada segu töötavasse kombaini tuhksuhkru juurde. Samuti võib vaja minna veidi - umbes teelusika jagu - keevat vett või veel veidi tuhksuhkrut, olenevalt sellest, kui õhukest või paksu glasuuri on vaja. Glasuur peaks olema määrimiseks piisavalt vedel, kuid samas mitte nii vedel, et see tilkuma hakkaks.

Otsi välja koogialus või -taldrik, lõika 4 riba küpsetuspaberit, moodusta neist ruut ja aseta üks kookidest alusele, nii et ülemine (veidi ümaram) pool jääb allapoole. Tõsta umbes 1/3 glasuurist koogipoole keskele ja määri noa või spaatliga ühtlaselt laiali. Aseta teine kook õigetpidi alumise peale ja vajuta kaks kooki õrnalt kokku. Tõsta teine kolmandik glasuurist koogi peale ja määri laiade tõmmetega, rõhutades tekstuuri (võid tekitada ka sileda pinna, kui nii meeldib rohkem ja kannatust jagub). Määri ka koogi küljed glasuuriga ja lase paar minutit seista, siis tõmba paberiribad ettevaatlikult ära.

KOMMENTAARID: Glasuur väga ei meeldinud. Oli kuidagi liiga suhkrune. Järgmine päev tegin uuesti seda kooki, siis tegin sellise glasuuri (netis kiideti): 100g võid, 100g šokolaadi, 100g tuhksuhkrut, 3spl piima. Kõik potis sulatada. Ka see glasuur ei vastanud mu ootustele :D juu siis pole ma shokolaadi glasuuri fänn.

HINNE: 4



Comments