Kõrvitsasupp suitsujuustuga

KOOSTIS:
1000 g kooritud ja puhastatud kõrvits
7.5 dl vesi
1 tk puljongikuubik
4 tk keskmine kartul
4 tk hapu õun
tükike värske ingver
1 tk sibul
200 g suitsujuust
4 sl kõrvitsaseemneõli
4 sl röstitud kõrvitsaseemned
(värske) Koriander
100 g või
1 sl Karri

VAMINSTAMINE:
Koori ja lõika kuubikuteks kõrvits, kartulid ja õunad. Haki ingver ja sibul ning prae koos karripulbriga pooles võikoguses klaasjaks. Lisa kõrvitsatükid ning prae kergelt läbi. Keeda veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa kõrvitsale. Keeda paar minutit ja lisa tükeldatud kartulid. Keeda kõik peaaegu pehmeks. Kõige viimasena lisa õunatükid. Kui tundub, et vedelikku on liiga vähe, võid lisada veidi keeva vett. Võta pott tulelt, lisa ülejäänud või ja püreeri saumikseriga ühtlaseks. Serveeri riivitud suitsujuustu, kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemnete ning hakitud koriandriga. Kõrvale sobib klassikaline ahju-juustusai (sai, küüslauk, muna, piim, juust, pipar).

KOMMENTAARID: Ei serveerinud kõrvitsaõli ja koriandriga. Supp ei meeldinud, midagi häiris, nagu ingveri maitse liiga või hapukas maitse domineeris. Tõnule jälle maitses väga. Eks see maitse asi ole. Teistkorda mina seda enam ei tee :P

HINNE: 3

Comments