Kõrvitsa-toorjuustukook

PÕHI:
200 g Digestive küpsiseid
75 g võid
2 sl suhkrut

TÄISIS:
500 g maitsestamata toorjuustu
3 dl suhkrut
500 g tükeldatud kõrvitsat
2 dl hapukoort
2 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
1,25 tl soola
4 muna

KATE:
2,5 dl hapukoort
3 sl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

KAUNISTUSEKS:
Kreekapähklid

VALMISTAMINE:
Tükelda kõrvits ja hauta potis pehmeks. Kalla vesi ära. Püreesta. Jäta jahtuma. Põhja tarvis purusta küpsised, sega suhkruga ja sulanud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26cm vormi põhja. Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks vahusta kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillsuhkur, kaneel ja sool. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Katteks vahusta omavahel hapukoor, suhkur ja vanillsuhkur. Määri segu küpsenud koogile ja küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis. Enne serveerimist hoia vähemalt 6 tundi külmikus. Tort läheb seistes aina paremaks.

KOMENTAARID: Õks parimad juustukooke, mida teinud olen. Mmmm...

HINNE: 5


Comments