TOORJUUSTU-ÕUNAKOOK

PÕHI:
200g digestive küpsiseid
100g võid
100g lehmakomme

TÄIDIS:
4 haput õuna
2sl suhkrut
2 kaneelikoort
0,5 l vett

600g toorjuustu
300g talukohupiima
3 muna
1 sl vanillisuhkrut
3-4 sl suhkrut


VALMISTAMINE:
Õunad sektoritena panna potti, peale vesi, suhkur, kaneelikoored, keeda kuni õunad on pool pehmed, nõruta ja jäta jahtuma.
Purusta küpsised ja sega sulatatud või ja hakitud kommidega. Kata sellega ümmargune koogipõhi.
Täidise jaoks vispelda munad ja suhkur. Lisa kohupiim, toasoe toorjuust ja vanillisuhkur ning sega kuni mass on ühtlane. Laota koogipõhjale õunad ja kalla täidis peale.
Küpseta 185 kraadi juures ahju alumises osas 1 tund 10 min.
Parim järgmine päev.

KOMMENTAAR:
Kook oli hea, kuid teist korda sellisena ei teeks. Kate oli kuidagi liiga tihke, lõigates jäi noa külge ja süüa raske. Põhi oli hea, lehmakommid andsid hea nüansi ja kaneeliõunad suurepärased. Teinekord teeks mingi lahjema katte.

Hinne: 4-

Comments