Kanada õunakook

Koostis:
3 dl (180g) nisujahu
0.5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
1 dl suhkrut
1 muna
1.5 dl piima
50g sulatatud võid
3 kuni 4 keskmist õuna väikeste kuubikutena

Kate:

4 sl (demerara) pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl võid

Valmistamine:
Sega kuivained omavahel.
Klopi omavahel muna, piim ja veidi jahtunud sulavõi. Lisa kuivainesegule koos tükeldatud õuntega.
Pane tainas võitatud koogivormi (24 cm läbimõõduga).
Haki katteained noaga sõmeraks ja puista ühtlaselt koogile.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks ja kook on pealt kenasti kuldne.

Kommentaarid:
Kook ebaõnnestus tsipa :P Küpsetasin 35 min, tikk jäi puhtaks, kuid oleks vist pidanud kauem küpseda laskma, oli kuidagi kummine, või siuke sitke. Kasutasin küll keefiri, kuid lugesin eelnevat koogi kommentaare ja keefiriga ka pidi kook kohev tulema. Aga purukate oli väga hea. Kokkuvõttes oli kook küll hea, veerand kooki läks mul kõhtu nagu niuhti :P. Järgminekord küpsetan kauem ja teen piimaga.

Sai tehtud lõpuks piimaga variant ja kook tuli väga hea välja, 40min küpsetasin.

Comments