Jõulutort

BISKVIITPÕHI:
5 muna
2,5dl suhkrut
1,25dl nisujahu
1,25dl kartulitärklist
2,5tl küpsetuspulbrit

TORDI PEALE JA VAHELE:
600g 1% kohupiima
250g 10% hapukoort
Suhkrut
0,5dl kohvi
5-6 sl vana tallinna likööri
2 banaani
martsipani
2dl vahukoort
marju kaunistuseks

BISKVIITPÕHJA VALMISTAMINE:
Võita ümmargune 26cm koogivorm. Vahusta munad ja suhkur. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Lisa munataignale ja sega hästi läbi. Kalla taigen vormi.
Pane vorm ahju alumisse ossa restile. Küpseta 175 kraadi juures u 40 minutit.
Jäta valmis kook mõneks ajaks vormi jahtuma ja kummuta siis tordipõhi restile. Jäta vormi alla jahtuma.
Lõika tordipõhi kolmeks.

TORDI KOKKU PANEMINE:
Sega kokku 400g kohupiima ja 200g hapukoort, suhkrut maitsejärgi.
Esimene kiht: immuta kohviga, määri peale kohupiimasegu, viiluta 1 banaan, lisa martsipani tükke.
Teine kiht: immuta vana tallinnaga, määri kohupiimasegu, viiluta banaan.
Tordi peale: vahusta vahukoor suhkruga, sega see kohupiimaga ja lisa natuke hapukoort, suhkrut maitse järgi. Immuta kohvi ja vanatallinnaga. Määri tordile kohupiima-vahukoore segu.
Kaunista vastavalt soovile.

KOMMENTAARID:
Miskipärast ei olnud üldse kohvi ja vanatalinna maitset tunda :) Järgmine kord ehk kangem kohvi teha ja rohkem immutada. Aga muidu hea mahe tort.

HINNE: 4

Comments