Iiri kohvi rull


Biskviit:

3 muna
1,5dl suhkrut
0.75dl kartulijahu
2sl kakaod
1tl küpsetuspulbrit

Kreem:
2dl vahukoort
2sl suhkrut
3tl lahustuvat kohvi pulbrit
2sl viskit

Valmistamine:
Vahusta munad suhkruga. Sega kartulijahu, kakaopulber ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala selle tainas. Küpseta 250-kraadises ahjus täpselt 5 minutit keskosas.
Kummuta põhi valmispandud küpsetuspaberile, millele on raputatud suhkrut.
Pintselda põhja küljes olevat paberit külma veega ja katsu pealt ära tõmmata. Lase põhjal niiske käterätiku all täielikult jahtuda (niiske peab rätik olema seepärast, et põhi ära ei kuivaks ja seda oleks võimalik rulli keerata).
Vahusta rõõsk koor tuhksuhkru ja kohvipulbriga. Tilguta rulli põhjale viskit ja kata põhi kreemiga.

Keera rull kokku ja lase veidi seista.

Kommentaarid:
Rulli võib ka niisutada Vana Tallinnaga või rummiga. Rõõsa koore võib ka tavalise suhkruga vahustada.

Hinne: 5+


Comments