Rabarberi kook

Koostis:
100 g täistera nisujahu
175 g nisujahu
100 g kookoshelbeid
2 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
150 g Demerara suhkrut
100 ml õli (nt. päevalille)
300 ml taimset piima või vett
1 tl õunaäädikat või valge veini äädikat
300 g rabarberikuubikuid (kooritud rabarberivartest)
kaneeli

Valmistamine:

Pane ahi 180 kraadi juurde kuumenema. Sega jahud kookoshelveste, küpsetuspulbri ja soolaga läbi. Teises kausis vispelda suhkur õliga läbi. Lisa taimne piim ja äädikas. Vispelda natuke veel. Kui ahi on soovitud temperatuuri saavutanud, sega kuivained märja seguga läbi. Lisa rabarberitükid ja sega veel õrnalt läbi. Lisasin ka kaneeli natukene tainale. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi(kasutasin 26cm vormi), peale raputasin kaneeli. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Lase enne lahtilõikamist sutsuke jahtuda. Hea.

Proovisin ka õuntega, oli veel parem :D.

Retsept siit.


Comments