Kõrvitsakook

Põhi
225g jahu
1/2 tl soola
1 tl suhkrut
110g margariini
0,6 dl piima (kasutasin kaerapiima)

Täidis
4,5dl kõrvitsapüreed
2dl kookospiima (kookoskreemi)
1,25 dl rafineerimata suhkrut
0,6 dl maisitärklist
0,6 dl agaavisiirupit või vahtrasiirupit
1 tl vanilliekstrakti
2 tl vürtse (segasin kokku ingverit, kardemoni, muskaati)
0,5 tl soola
1 tl kaneeli

Valmistamine
Põhja kõik koostisosad võiks olla hästi külmad, et tainas liiga pehmeks ei muutuks tegemise ajal. Segasin kokku jahu, suhkur ja soola. Lisasin tükendatud margariini. Hakkisin kahvliga kõik hästi läbi ühtlaseks. Lisasin piima. Veel natuke hakkisin, lõpuks pidin ikka käsi kasutama, et taignapall vormida. Suht rabe tainas tuli. Aga küpsetuspaberi peal sai ilusti lahti rullitud ja vormi tõstetud. Kasutasin eelnevalt margariiniga määritud ümmargust 27cm läbimõõduga madalat klaasist vormi.

Täidise jaoks keetsin kõrvitsa pehmeks ja püreestasin ära blenderis (tuli väheke rohkem püreed kui retseptis, sp segu jäi veidi vedel, aga küpses ilusti ära ja andis lõigata suurpäraselt jahtunlt). Siis lisasin blenderisse kõik ülejäänud koostisosad ja blenderdasin segamini. Kallasin vormi. 180 kraadi juures küpsetasin 60 min. Järgmine kord küpsetaks vb väheke rohkem. Põhi kohati võinuks küpsem olla. Jahutasin ja panin 3-4h tunniks külmkappi.
 
Ahjust tulles nägi välja selline :D jahtudes vajus väheke alla.


 Maitses väga hästi nii paljalt kui maasikamoosiga :). Kindlasti teen seda veel. Vb siis katsetan mingeid muid vürtse.

Originaalretsept siit.

Comments