Shokolaadimuffinid

Koostisosad:
15 datlit, tükeldatud
200 ml vett
1 suur banaan
90 g (u 5 spl) kookosõli
200 ml taimset piima

155 g kaerajahu
120 g tatra jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl (u 21 g) maca pulbrit
2 spl (u 21 g) kakaod

400 ml marju, värskeid või külmutatud (ära sulata)

Vamistamine:
Pane tükeldatud datlid väiksesse kaussi ja kata 200 ml veega. Lase vähemalt 15 minutit liguneda.
Suures kausis sega kokku kõik jahud ja muud pulbrid.
Vala datlid koos leotusveega blenderisse, lisa ka banaan ja sulatatud kookosõli. Töötle, kuni segu on ühtlane. Lisa piim ja töötle uuesti. Vot selle massi töötlemisega sai mu blender hakkama :)
Vala märg segu kuivainetele ja sega hoolikalt läbi.
Ettevaatlikult sega sisse marjad. Jaota taigen muffinivormidesse. Sellest kogusest sain mina 15 suurt muffinit.
Küpseta 175-kraadises ahjus 30-35 minutit. Muffinid on valmis, kui hakkavad tekkima praod ning hambatikk jääb sisse torgates puhtaks. Lase 15-20 minutit jahtuda.
Soojast peast paberiküljest lahti ei tulnud hästi. Vähe magusad, aga kuna käsil suhkruvaba november, siis kärasid küll :) Ja sellised omapärased, järgmine kord paneks mõned datlid rohkem, maca jahu jätaks ära.


Orig. retsept siit.

Comments