27 March 2011

Hapukoorekook

Põhi:
100 g toasooja võid
85 g suhkrut (1 dl)
1 suurt muna
175 g nisujahu (u 3 dl)
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola

Hapukoorekate:
5  muna (valged kollastest eraldatud)   
800g  hapukoort   
2  dl suhkru
1 tl vanillisuhkrut
2,4 spl kartulitärklist

Valmistamine:
Valmista kõigepealt põhi. Selleks pane või, suhkur, jahu+küpsetuspulber+sool köögikombaini ja töötle puruseks. Lisa muna, sega veel veidi. Võta tainas köögikombaini kausist välja, suru ühtlaseks palliks
ning seejärel suru kätega 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.

Katte jaoks vahusta munakollased suhkruga SUURES kausis. Sega juurde hapukoor, vanillisuhkur ja kartulitärklis. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa segule. Sega segamini. Vala vormi.
Küpseta u 175 kraadises ahjus vähemalt 45 minutit. Kui pealt kipub liiga pruuniks minema, vähenda kuumust või kata fooliumiga.

Kommentaarid:
Süüa mingi hapuka moosi või marjadega.


No comments:

Post a Comment